Publikavimo data: 2024-06-15
Supjaustykite marinate
Kiaulienos mėsa yra švelnios tekstūros, todėl puikiai tinka kotletams kepti. Kad kepama mėsa būtų dar minkštesnė, ji mušama virtuviniu plaktuku, taip suminkštinant ląstelieną. Be to, prieš kepant kiaulienos kotletus galima padaryti sultingesnius ir minkštesnius juos marinuojant. Šaukštas saldaus medaus išryškins pikantišką marinato, pagaminto iš aštrių Dižono garstyčių ir sūraus sojų padažo, skonį. Citrinos sultys mėsai suteiks malonų citrusinių vaisių skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulieną supjaustykite skersai pluošto 0,5-0,6 cm storio kepsniais. Padėkite mėsą ant darbo paviršiaus, uždenkite maistine plėvele ir iš abiejų pusių suplakite plaktuku. Įtrinkite kotletus iš abiejų pusių druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Giliame dubenyje sumaišykite Dižono garstyčias, medų ir sojų padažą. Įpilkite citrinos sulčių ir sauso granuliuoto česnako. Marinatą gerai išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite mėsą į indą su marinatu, išmaišykite, kad marinatas padengtų kiekvieną gabalėlį, uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kiekvieną kotletą apkepkite marinate ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol apskrus. Dėkite kotletus ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
Kategorijos