Publikavimo data: 2024-06-13
Supjaustykite natūraliu jogurtu
Marinuoti mėsą reikia ne tik tam, kad ji būtų mirkoma prieskoniuose ir druskoje, bet ir tam, kad suminkštėtų raumenų skaidulos. Vienas iš sėkmingiausių ir nesudėtingiausių marinatų receptų yra natūralus jogurto marinatas. Jogurtu galima marinuoti ir šašlykus, skirtus kepti ant žarijų, ir namuose ruošiamą mėsą, pavyzdžiui, kiaulienos kotletus. Tinkamai pagal šį receptą marinuota mėsa išliks sultinga, minkšta ir iškepus ištirps burnoje.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulienos nugarinę aštriu peiliu supjaustykite 1,5-2 cm storio medalionais. Mėsą iš abiejų pusių suplokite virtuviniu plaktuku. Kiekvieną mėsos gabalą iš vienos ir kitos pusės įtrinkite druska.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą ir pamarinuokite mėsą. Giliame dubenyje sumaišykite natūralų jogurtą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, muskatą ir maltus pipirus. Imbiero šaknį ir česnako skilteles smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite į marinatą. Marinatą gerai išmaišykite ir užpilkite ant išmuštos kiaulienos. Palikite mėsą marinuotis 2-3 valandas.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į kepimo skardą sudėkite natūraliu jogurtu marinuotą mėsą. Dėkite skardą su kotletais į orkaitę 15 minučių, tada ištraukite, apverskite mėsą, vėl dėkite į orkaitę ir kepkite, kol iškeps, dar 20 minučių.
Kategorijos