Publikavimo data: 2024-06-13
Supjaustykite orkaitėje
Pagal šį receptą orkaitėje kepami kotletai ruošiami sluoksniais, kaip prancūziško stiliaus mėsa. Kiaulienos gabaliukai šiame patiekale ne tik apkepami, bet ir marinuojami aštriame mišinyje. Mėsa gaunasi sultinga, minkšta ir aromatinga. Kepimui geriausiai tinka kiaulienos nugarinė (karbonadas), krūtininė, kumpis, mentė. Galima naudoti grybus, kurie greitai išverda.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Dubenyje sumaišykite druską, garstyčias, aliejų, grietinę ir apynius. Šiuo mišiniu įtrinkite kotletams skirtą mėsą. Uždenkite dubenį su kiauliena ir palikite marinuotis kambario temperatūroje 2-3 valandas.
Žingsnis 2
Kepkite kotletus orkaitėje. Iškeptus ir marinuotus mėsos gabalėlius sudėkite ant kepimo skardos, aptepkite majonezu. Ant viršaus sudėkite svogūnus, tada pomidorų žiedus ir paskutinį sluoksnį - grybus. Ant viršaus pabarstykite sūrio. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.
Kategorijos