Publikavimo data: 2024-06-13
Supjaustykite su blynais
Kotletai su blyneliais pagal šį receptą - tai mėsos machanka su kiauliena variacija, tik vietoj mažų mėsos gabalėlių patiekiamas visas kotletas. Pavadinimas "machanka" kilęs nuo žodžio "dip" - baltarusių ir ukrainiečių virtuvėje taip vadinamas patiekalas iš kiaulienos nuopjovų, kumpio arba dešros, bulvių, ropių, svogūnų, grybų ir krapų tirštame padaže, patiekiamas su blynais kaip įdaras ir kartu kaip padažas.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, sudėkite bulves ir druską, virkite, kol bulvės suminkštės, maždaug 20 minučių. Bulves pabarstykite krapais.
Žingsnis 2
Paruoškite blynus. Dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite druską, cukrų ir pieną, tada suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Viską sumaišykite plaktuvu arba mikseriu. Ant įkaitintos keptuvės, pateptos saulėgrąžų aliejumi, kepkite plonus blynelius. Paruoštus blynus aptepkite sviestu.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite joje sviestą ir kepkite kotletus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių po 5 minutes. Tada kotletus sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepėte kotletą, įdėkite sviesto, ištirpinkite jį ir supilkite miltus. Kepkite, kol taps rudos spalvos. Tada sudėkite saliero stiebą, svogūną ir česnaką, kepkite, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos, apie 10 minučių. Į keptuvę supilkite grietinėlę, suberkite muskatą, išmaišykite ir virkite 5 minutes, kol padažas sutirštės.
Kategorijos