Supjaustykite su blynais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Supjaustykite su blynais

Kotletai su blyneliais pagal šį receptą - tai mėsos machanka su kiauliena variacija, tik vietoj mažų mėsos gabalėlių patiekiamas visas kotletas. Pavadinimas "machanka" kilęs nuo žodžio "dip" - baltarusių ir ukrainiečių virtuvėje taip vadinamas patiekalas iš kiaulienos nuopjovų, kumpio arba dešros, bulvių, ropių, svogūnų, grybų ir krapų tirštame padaže, patiekiamas su blynais kaip įdaras ir kartu kaip padažas.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.44/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Supjaustykite su blynais Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, sudėkite bulves ir druską, virkite, kol bulvės suminkštės, maždaug 20 minučių. Bulves pabarstykite krapais.

Žingsnis 2

Supjaustykite su blynais Žingsnis 2
Paruoškite blynus. Dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite druską, cukrų ir pieną, tada suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Viską sumaišykite plaktuvu arba mikseriu. Ant įkaitintos keptuvės, pateptos saulėgrąžų aliejumi, kepkite plonus blynelius. Paruoštus blynus aptepkite sviestu.

Žingsnis 3

Supjaustykite su blynais Žingsnis 3
Paruoškite kotletus. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite joje sviestą ir kepkite kotletus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių po 5 minutes. Tada kotletus sudėkite į lėkštę.

Žingsnis 4

Supjaustykite su blynais Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepėte kotletą, įdėkite sviesto, ištirpinkite jį ir supilkite miltus. Kepkite, kol taps rudos spalvos. Tada sudėkite saliero stiebą, svogūną ir česnaką, kepkite, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos, apie 10 minučių. Į keptuvę supilkite grietinėlę, suberkite muskatą, išmaišykite ir virkite 5 minutes, kol padažas sutirštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos