Publikavimo data: 2024-06-15
Supjaustykite su daržovėmis
Kotletas su daržovėmis - tai patiekalas, kuris suteikia laisvę virėjo fantazijai. Galima naudoti įvairių rūšių mėsą, derinti daržoves, dėti įvairių rūšių sūrio. Dažnai kotletams imama kiauliena, pageidautina, kad ji būtų šviežia. Kad mėsa po daržovių pagalve išlaikytų savo skonį, rekomenduojama ją iš pradžių apkepti ant didelės ugnies, o paskui iškepti orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves ir grybus. Supjaustykite svogūnus ir pievagrybius, 2 minutes pakepinkite keptuvėje su 2 šaukšteliais augalinio aliejaus. Dėkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje 1 minutę pakepinkite papriką.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Pagal skonį pabarstykite kotletus druska ir pipirais. Kepkite ant karštos sausos keptuvės ant didelės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Sudėkite kotletus su daržovėmis ir pašaukite į orkaitę. Iškepusią mėsą sudėkite ant kepimo skardos, patepkite nedideliu kiekiu majonezo. Ant viršaus uždėkite svogūnų ir pievagrybių, keptų paprikų juostelių ir šviežių pomidorų. Sūrį susmulkinkite vidutine tarka ir užbarstykite ant pomidorų. Dėkite kepimo skardą į orkaitę 15-20 minučių.
Kategorijos