Publikavimo data: 2024-06-15
Supjaustykite su džiovintomis žolelėmis
Pabandykite gaminti nugarinės kotletus. Tai jautienos, ėrienos ar kiaulienos skerdenos nugarinė dalis su kaulu. Be standartinės druskos ir pipirų, kotletams tinka džiovintų žolelių rinkiniai, pavyzdžiui, mėtos, čiobreliai arba raudonėliai. Kartu su druska sustiprėja žolelių ir prieskonių poveikis, todėl pirmiausia sudėkite visus prieskonius, o tada patiekalą pasūdykite pagal skonį. Žolelės turės laiko atsiskleisti ir pagardinti patiekalą.
Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Išimkite dvi lėkštes. Į vieną įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir supilkite 2 valgomuosius šaukštus kefyro. Į kitą dubenį persijokite miltus, suberkite sausas žoleles (petražoles, čiobrelius, mėtas) ir citrinas.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Įkaitinkite keptuvę su 2 valgomaisiais šaukštais augalinio aliejaus. Pirmiausia kotletus panardinkite į skystą kiaušinių mišinį, tada į džiūvėsėlius. Dėkite kotletus į įkaitintą aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies 1,5-2 min. Apverskite ir kepkite 2 minutes, kol iškeps, ant šiek tiek mažesnės nei vidutinės ugnies.
Kategorijos