Publikavimo data: 2024-06-15
Supjaustykite su džiovintu raudonėliu
Džiovintas raudonėlis suteiks kotletams būdingą gaivų aromatą ir originalų aštrų skonį. Kotletus galima gaminti iš bet kokios mėsos, tačiau iš kiaulienos geriausiai tinka karbonadas, nugarinė, sprandinė ir sprandinė. Svarbi taisyklė - mėsa turi būti supjaustyta skersai pluošto nedideliais plokščiais 1-1,5 cm storio griežinėliais. Tuomet kiekvieną gabalėlį reikia sumušti virtuviniu plaktuku ir kepti iš abiejų pusių, kol atsiras auksinė plutelė.
Žingsnis 1
Mėsą pagardinkite prieskoniais ir apskrudinkite. Kiekvieną kiaulienos gabalą iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir raudonėliais. Įtrinkite jais visą mėsą, šiek tiek patrinkite, kad prieskoniai gerai priliptų prie kiaulienos paviršiaus. Pagardintus mėsos gabalėlius uždenkite maistine plėvele ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Apvoliokite mėsą džiūvėsėliuose. Kiaušinį įmuškite į atskirą dubenėlį ir suplakite šakute. Panardinkite kotletus į kiaušinį, o tada apvoliokite avižiniuose dribsniuose. Nukratykite trupinių perteklių.
Žingsnis 3
Apkepkite kiaulienos kotletus. Ant kaitlentės pastatykite keptuvę, įkaitinkite ją ir supilkite aliejų. Sudėkite paruoštus mėsos gabalėlius. Kepkite maždaug po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Iškepkite kotletus. Iškeptus kotletus sudėkite ant kepimo skardos. Sumaišykite pomidorų pastą ir kečupą ir aptepkite kotletus. Pabarstykite džiovintu raudonėliu ir tarkuotu sūriu. Dėkite į karštą orkaitę 8-10 minučių.
Kategorijos