Publikavimo data: 2024-06-13
Supjaustykite su graikiniais riešutais
Kotletus galima kepti džiūvėsėliuose arba kiaušinio plakinyje, taip pat galima pasigaminti neįprastą apkepą iš graikinių riešutų. Norint tai padaryti, riešutus reikia susmulkinti iki smulkių trupinių. Tai galima padaryti įvairiais būdais: sumalti grūstuvėje arba kočėlu, naudoti kavos malūnėlį arba trintuvą minimaliu greičiu. Skanūs ir kvapnūs kotletai su graikiniais riešutais taps kasdienio ar šventinio stalo puošmena. O minkštą mėsą traškioje duonelėje įvertins visi svečiai.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Susmulkinkite prieskonių žirnelius, sumaišykite su rozmarinais, šalavijais, mairūnais, cukraus pudra ir augaliniu aliejumi. Kiaulieną aptepkite marinatu ir palikite šaldytuve 24 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Viename dubenyje lengvai suplakite kiaušinį ir grietinę. Susmulkinkite graikinius riešutus trintuvu. Sūrį sutarkuokite tarka. Kitame dubenyje sumaišykite riešutus, džiūvėsėlius ir sūrį.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Kiekvieną mėsos gabalėlį pasūdykite, pamerkite į kiaušinį, tada gerai apvoliokite džiūvėsėliuose. Įkaitintame augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies kepkite mėsą po 5 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Iškepkite mėsą. Perkelkite kotletus į kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos