Publikavimo data: 2024-06-13
Supjaustykite su levandomis
Kotletai su levandomis - restorano lygio patiekalas, stebinantis mėsos ir spalvų deriniu. Dar senovės Romoje levandos garsėjo savo gydomosiomis savybėmis. Šiandien šį augalą dažnai galima rasti italų ir prancūzų virtuvėje kaip prieskonį. Jis ne tik teigiamai veikia plaukų grožį ir bendrą organizmo būklę, bet ir pasižymi jauninamuoju poveikiu. Tačiau su šiuo prieskoniu nereikėtų persistengti, antraip mėsa bus karti. Be levandų, į marinatą verta įdėti medaus, kuris suteiks kotletams saldžiarūgščio skonio.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Dubenėlyje sumaišykite Dižono garstyčias, augalinį aliejų, medų ir šaukštelį levandų. Apšlakstykite pusės citrinos sultimis. Gerai išmaišykite. Įtrinkite kotletus marinatu ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus. Sudėkite kiaulieną ant folijos ir užpilkite likusiu marinatu. Folijos galus užspauskite, kad mėsa būtų suvyniota, ir kepkite kotletus 1,5-2 val. 180 laipsnių Celsijaus orkaitėje. Praėjus šiam laikui ištraukite iškepusią mėsą, nuimkite nuo folijos ir patiekite.
Kategorijos