Publikavimo data: 2024-06-13
Supjaustykite su marinuotais svogūnais
Svogūnai yra viena populiariausių daržovių, kuriomis gardinami mėsos patiekalai, nesvarbu, ar tai būtų jautienos stroganoffas, ar guliašas, ar kebabas, ar mėsos kotletai. Dedant svogūnus į mėsą, nebūtina juos marinuoti. Tokiu atveju svogūnų skonis tampa įdomesnis ir originalesnis, be to, marinuojant galima pašalinti perteklinį kartumą, kuris būdingas žieminėms veislėms. Į kiaulienos kotletus dedami marinuoti svogūnai suteiks mėsai švelnų rūgščiai saldų atspalvį ir nepakartojamą skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite kiaulieną 1-1,5 cm storio griežinėliais. Padėkite mėsą ant stalo, uždenkite maistine plėvele ir iš abiejų pusių daužykite plaktuku. Tada mėsą iš abiejų pusių pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 2
Marinuokite svogūnus. Perpjaukite citriną per pusę ir išspauskite iš kiekvienos pusės sultis. Vandenį pašildykite iki karščio, bet neužvirkite. Į indą su karštu vandeniu įpilkite 0,5 šaukštelio druskos, cukrų, citrinos sultis ir actą. Supilkite garstyčių sėklas ir kalendrą, marinatą gerai išmaišykite. Sudėkite svogūnus į gilų indą ir užpilkite marinatu. Uždenkite dangčiu ir palikite svogūnus marinuotis 2 valandas.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir sudėkite kiaulieną. Kepkite kotletus iš vienos pusės, kol paruduos, apie 7-8 minutes, tada apverskite ir kepkite dar 3-4 minutes. Tada ant mėsos tolygiai paskleiskite marinuotus svogūnus, uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite kaitrą ir kepkite dar 6-7 min.
Kategorijos