Supjaustykite su marinuotais svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Supjaustykite su marinuotais svogūnais

Svogūnai yra viena populiariausių daržovių, kuriomis gardinami mėsos patiekalai, nesvarbu, ar tai būtų jautienos stroganoffas, ar guliašas, ar kebabas, ar mėsos kotletai. Dedant svogūnus į mėsą, nebūtina juos marinuoti. Tokiu atveju svogūnų skonis tampa įdomesnis ir originalesnis, be to, marinuojant galima pašalinti perteklinį kartumą, kuris būdingas žieminėms veislėms. Į kiaulienos kotletus dedami marinuoti svogūnai suteiks mėsai švelnų rūgščiai saldų atspalvį ir nepakartojamą skonį.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
119 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Supjaustykite su marinuotais svogūnais Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite kiaulieną 1-1,5 cm storio griežinėliais. Padėkite mėsą ant stalo, uždenkite maistine plėvele ir iš abiejų pusių daužykite plaktuku. Tada mėsą iš abiejų pusių pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

Žingsnis 2

Supjaustykite su marinuotais svogūnais Žingsnis 2
Marinuokite svogūnus. Perpjaukite citriną per pusę ir išspauskite iš kiekvienos pusės sultis. Vandenį pašildykite iki karščio, bet neužvirkite. Į indą su karštu vandeniu įpilkite 0,5 šaukštelio druskos, cukrų, citrinos sultis ir actą. Supilkite garstyčių sėklas ir kalendrą, marinatą gerai išmaišykite. Sudėkite svogūnus į gilų indą ir užpilkite marinatu. Uždenkite dangčiu ir palikite svogūnus marinuotis 2 valandas.

Žingsnis 3

Supjaustykite su marinuotais svogūnais Žingsnis 3
Paruoškite kotletus. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir sudėkite kiaulieną. Kepkite kotletus iš vienos pusės, kol paruduos, apie 7-8 minutes, tada apverskite ir kepkite dar 3-4 minutes. Tada ant mėsos tolygiai paskleiskite marinuotus svogūnus, uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite kaitrą ir kepkite dar 6-7 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, aštriai, pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, kotletai, be įprastų alergenų, receptų knyga, vištienos vakarienė, vištienos kotletai

Kategorijos