Publikavimo data: 2024-06-13
Supjaustykite su maskarponės sūriu
Švelnus itališkas maskarponės sūris dažniausiai naudojamas kreminėms putoms ir desertams gaminti, tačiau tai nereiškia, kad jo švelnus, kreminis skonis negali papuošti daugelio mėsos patiekalų. Iš maskarponės sūrio pagaminsite gardų padažą, kuriame galite papildomai troškinti vištienos kotletus, prieš tai apkeptus keptuvėje iki auksinės spalvos. Ypatingo skonio maskarponės sūrio padažui suteiks grybai, pavyzdžiui, pievagrybiai.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Padėkite vištienos šlaunelių filė ant medinės pjaustymo lentos ir plaktuku išmuškite vidų. Įtrinkite filė iš abiejų pusių 0,3 šaukštelio druskos ir maltų juodųjų pipirų. Palikite šlaunelių filė marinuotis 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite maskarponės padažą. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, sudėkite svogūną ir kepkite 5-6 minutes. Tada į keptuvę sudėkite grybus, įberkite 0,3 šaukštelio druskos ir kepkite ant vidutinės ugnies dar 10-12 min. maišydami, kol išgaruos visas skystis. Į svogūnus ir grybus sudėkite maskarponės sūrį, žoleles ir garstyčias. Viską gerai išmaišykite, tada supilkite vandenį, užvirinkite, uždenkite ir 10 min. virkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Atskiroje keptuvėje įkaitinkite likusį augalinį aliejų. Sudėkite vištienos kotletus ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos, po 7-8 minutes iš kiekvienos pusės. Tada ant kotletų supilkite grybų ir maskarponės sūrio padažą ir uždengę dangčiu troškinkite 8-10 minučių.
Kategorijos