Publikavimo data: 2024-06-15
Supjaustykite su Provanso žolelėmis
Senovės šventraščiuose sakoma, kad norint būti visiškai sveikam, reikia valgyti subalansuotą maistą, sudarytą iš šešių skonio komponentų: aštraus, sūraus, saldaus, kartaus, rūgštaus ir aštraus. Mokslininkų teigimu, norint laikytis šios koncepcijos, į patiekalus reikia dėti prieskonių. Vienas iš tokių idealių derinių yra Provanso žolelių mišinys, kurį sudaro bazilikai, čiobreliai, raudonėliai, mėtos ir kt. Su šiais prieskoniais galite paruošti daugybę patiekalų. Kotletai būna labai skanūs ir aromatingi.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą kepti. Kalakutienos filė apskrudinkite, pabarstykite pipirais ir druska.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite Provanso žoleles, medų, balzaminį actą ir alyvuogių aliejų.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus su Provanso žolelėmis. Keptuvę su aliejumi įkaitinkite 2-3 minutes. Sudėkite kotletus, sumažinkite ugnį. Kepkite po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Supilkite padažą. Uždenkite dangčiu. Kepkite dar 5-7 minutes.
Kategorijos