Supjaustykite su varške pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Supjaustykite su varške

Kotletus galima gaminti iš bet kokios mėsos, tačiau jei naudojate vištieną, geriau rinkitės krūtinėlės arba šlaunelių filė. Filė supjaustykite ne storesniais kaip 2 cm storio plokščiais griežinėliais. Mėsą pjaustykite skersai skaidulų - taip vištiena išliks sultinga ir minkšta. Į patiekalą įdėjus varškės, ne tik pasikeis kotletų skonis, bet ir jie taps sveikesni, nes varškė yra pieno baltymų, riebalų ir angliavandenių šaltinis, o nepakeičiamųjų aminorūgščių joje yra daugiau nei kietajame sūryje.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
167 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Supjaustykite su varške Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Vištienos gabaliukus sudėkite ant pjaustymo lentos, uždenkite maistine plėvele ir sumuškite virtuviniu plaktuku. Iš abiejų pusių filė pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite.

Žingsnis 2

Supjaustykite su varške Žingsnis 2
Sudėkite faršą. Perkelkite mėsą į formą. Ant kiekvieno kotleto užtepkite vienodą kiekį varškės. Tada ant kiekvieno uždėkite po griežinėlį pomidoro, o tada plonu sluoksniu pabarstykite kietojo sūrio. Pašaukite vištienos kotletus į 200 °C temperatūros orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, aštriai, pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, kotletai, be įprastų alergenų, receptų knyga, vištienos vakarienė, vištienos kotletai

Kategorijos