Publikavimo data: 2024-06-13
Supjaustykite su varške
Kotletus galima gaminti iš bet kokios mėsos, tačiau jei naudojate vištieną, geriau rinkitės krūtinėlės arba šlaunelių filė. Filė supjaustykite ne storesniais kaip 2 cm storio plokščiais griežinėliais. Mėsą pjaustykite skersai skaidulų - taip vištiena išliks sultinga ir minkšta. Į patiekalą įdėjus varškės, ne tik pasikeis kotletų skonis, bet ir jie taps sveikesni, nes varškė yra pieno baltymų, riebalų ir angliavandenių šaltinis, o nepakeičiamųjų aminorūgščių joje yra daugiau nei kietajame sūryje.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Vištienos gabaliukus sudėkite ant pjaustymo lentos, uždenkite maistine plėvele ir sumuškite virtuviniu plaktuku. Iš abiejų pusių filė pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 2
Sudėkite faršą. Perkelkite mėsą į formą. Ant kiekvieno kotleto užtepkite vienodą kiekį varškės. Tada ant kiekvieno uždėkite po griežinėlį pomidoro, o tada plonu sluoksniu pabarstykite kietojo sūrio. Pašaukite vištienos kotletus į 200 °C temperatūros orkaitę 30 minučių.
Kategorijos