Publikavimo data: 2025-08-18
Surinktas naminis kepsnys iš subproduktų
Barbekiu paprastai ruošiamas ant kepsninės. Mėsa suveriama ant iešmų arba išdėliojama ant specialių grotelių. Tačiau ne visi ir ne visada turi laiko ir galimybių nuvykti į kepsninę kaime. Tokiais atvejais kepsninę galite pasigaminti namuose. Tam mėsą, subproduktus ar daržoves galite iškepti orkaitėje arba virti katile. Tam produktai marinuojami įprastu būdu, pridedant vyno, svogūnų, mineralinio vandens ir prieskonių. Kiaulienos subproduktai yra puikus baltymų, vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Plaučiuose yra organizmui būtinos geležies, o kepenyse yra pakankamai vitamino B grupės vitaminų.
Žingsnis 1
Supjaustykite kepenis vidutinio dydžio gabalėliais, užpilkite pienu ir palikite 1 valandą mirkti. Taip kepenys bus minkštesnės. Kepenų mirkymas piene pašalina kartumą ir nemalonų kvapą.
Žingsnis 2
Supjaustykite liežuvį, plaučius, kaklą ir mentę gabaliukais kaip kebabui. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pridėkite prie mėsos. Supjaustytus subproduktus ir mėsą užpilkite raudonuoju vynu. Palikite marinuotis 1 valandą.
Žingsnis 3
Kai mėsa bus marinuota, o kepenys - piene, sudėkite juos į katilą kepti, įmeskite lauro lapą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kepkite apie 1 valandą. Mėsą sudėkite į lėkštę, apibarstykite smulkintomis žolelėmis, patiekite su aštriu kečupu.
Kategorijos