Sūrio blyneliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Sūrio blyneliai

Bet kuriame filme, kuriame reikia parodyti rusišką šventę, yra blinai - garsiausias rusiškas patiekalas! Blini valgomi kaip užkandis su įvairiais priedais ir įdarais. Jų galima dėti tiesiai į tešlą arba dėti į gatavo blyno vidų. Sultingiems blynams su sūriu tinka kietieji ir minkštieji sūriai. Šiame recepte papasakosime, kaip kepti blynus su kietųjų rūšių sūriu. Blynus galite gaminti įdarytus sūriu arba sūrio dėti į pačią tešlą. Sūrio blyneliai bus puikūs pusryčiai, pietūs, pavakariai, vakarienė ir tiesiog užkandis!
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.3/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sūrio blyneliai Žingsnis 1
Pradėkite ruošti sūrio blynų tešlą. Paimkite gilų dubenį ir įmuškite į jį kiaušinį. Į jį įberkite druskos ir cukraus. Viską gerai išplakite mikseriu. Visi birūs ingredientai turi ištirpti, mišinys turi būti purus, su daug putų.

Žingsnis 2

Sūrio blyneliai Žingsnis 2
Į mišinį greitai supilkite verdantį vandenį ir gerai išmaišykite mikseriu. Tada iš karto supilkite pieną. Taip pat viską išmaišykite mikseriu.

Žingsnis 3

Sūrio blyneliai Žingsnis 3
Pagal poreikį į mišinį įberkite geriamosios sodos (tai gali būti valgomoji soda). Tai būtina, kad blynai būtų ažūriniai ir su skylutėmis. Palaipsniui į mišinį suberkite persijotus miltus. Svarbu gerai išmaišyti mišinį po kiekvienos miltų dozės (galite naudoti maišytuvą arba tiesiog plaktuvą). Stebėkite tešlos konsistenciją. Ji neturi būti nei skysta, nei tiršta. Atminkite, kad kuo tirštesnė tešla, tuo storesni bus blynai.

Žingsnis 4

Sūrio blyneliai Žingsnis 4
Į tešlą supilkite saulėgrąžų aliejų ir dar kartą gerai išmaišykite. Šis veiksmas būtinas, kad blyneliai nesuliptų.

Žingsnis 5

Sūrio blyneliai Žingsnis 5
Dabar galite kepti blynus. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Supilkite blynų tešlą ant keptuvės ir paskirstykite ją po visą paviršių. Sumažinkite kaitrą ir leiskite blynams kepti iš pradžių iš vienos pusės, paskui iš kitos maždaug po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Blyneliai turėtų iš abiejų pusių pasidaryti auksiniai ir apskrudę. Šį veiksmą pakartokite likusiai tešlai (daugiau aliejaus nereikia).

Žingsnis 6

Ant kiekvieno blyno krašto uždėkite šiek tiek sūrio. Tada suformuokite voką, užlenkdami blyno šonus. Taip pat galima sulenkti į trikampį ar suktinuką.

Žingsnis 7

Sūrio blyneliai Žingsnis 7
Sūrio blynelius patiekite su grietine, papuoškite žalumynais (krapais ir petražolėmis).

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos