Sūrio sriuba su brokoliais ir vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Sūrio sriuba su brokoliais ir vištiena

Sūrio sriuba su brokoliais ir vištiena yra ikieuropietiškas patiekalas. Sūrio sriuba - tai sriuba, kurios sudėtyje yra lydyto sūrio. Šios sriubos idėja buvo pagrįsta verdančiame vandenyje ištirpintu sūriu. Tai suteikė sriubai ypatingą skonį ir maistingumą. Šioje sriuboje yra įvairių daržovių, pavyzdžiui, svogūnų, morkų, bulvių, grybų. Taip pat įvairių mėsos produktų. Dažniausiai tai būna vištienos filė, kuri patiekalą prisotina baltymų.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
58 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Sūrio sriuba su brokoliais ir vištiena Žingsnis 1
Vištienos filė virkite pasūdytame vandenyje 20-25 minutes. Atvėsusią filė supjaustykite kubeliais. Bulves supjaustykite kubeliais, svogūną susmulkinkite ir morkas sutarkuokite. Svogūnus ir morkas 10 minučių pakepinkite augaliniame aliejuje. Tada suberkite miltus ir nuolat maišydami kepkite dar 2 min. ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 2

Sūrio sriuba su brokoliais ir vištiena Žingsnis 2
Į vandenį, kuriame virė vištienos filė, įmeskite bulves. Sudėkite kepsnį, lauro lapą ir lydytą sūrį. Palikite virti 5-10 minučių. Kai sūris išsilydys, į sriubą suberkite brokolių žiedynus ir virkite dar 10 minučių. Pagardinkite druska. Tada smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus. Į puodą suberkite žaliuosius žirnelius ir svogūnus. Virkite dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji kursai, sriubos, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, aštriai, pietūs, žaliasis sezonas, bulvių sezonas, morkų sezonas, česnakų sezonas, sūrio sriubos, receptų knyga, sūrio sriubos su bulvėmis

Kategorijos