Publikavimo data: 2024-06-09
Sūrio sriuba su jaunais žaliaisiais svogūnais
Sūrio sriuba yra labai neįprastas patiekalas, kilęs iš Prancūzijos ir mėgstamas milijonų žmonių visame pasaulyje. Natūralu, kad pagrindinis gurmanų traukos objektas tokiame patiekale yra sūris. Švelni kreminė tekstūra, ryškus charakteringas skonis ir tekstūrą suteikiantys priedai - tai sūrio sriubos sėkmės paslaptis, dėl kurios žmonės ją gamina vėl ir vėl.
Žingsnis 1
Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą su vandeniu. Įdėkite lauro lapą ir pipirų žirnelius ir virkite 10 minučių nuo užvirimo.
Žingsnis 2
Jauną žalią svogūną supjaustykite mažais žiedais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maždaug porą minučių pakepinkite susmulkintus svogūnus, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Supjaustykite lydytą sūrį kubeliais ir sudėkite jį į bulves. Viską kartu virkite apie 5 minutes nuolat maišydami, kol sūris visiškai ištirps.
Žingsnis 4
Į puodą sudėkite pakepintus svogūnus ir sriubą virkite dar apie 5 minutes. Tuo tarpu susmulkinkite šviežias žoleles ir išspauskite česnaką per specialų presą. Į puodą pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir hmeli-suneli, užvirinkite sriubą ir išjunkite ugnį. Palikite pastovėti po dangčiu dar 15-20 minučių.
Kategorijos