Publikavimo data: 2024-03-28
Šurpa
Šurpa - tai tiršta, tiršta, sodraus skonio sriuba. Tai Rytų, daugiausia uzbekų, virtuvės patiekalas. Nepaisant bendro paruošimo laiko, receptas yra paprastas, nereikalaujantis ypatingų įgūdžių ir nereikalaujantis daug pastangų. Pagrindinės sriubos sudedamosios dalys yra mėsa, tirštas sultinys, spalvingos daržovės ir šviežios žolelės. Sriuba labai skani ir graži: ji tinka ne tik namų valgiui, bet ir triukšmingai šventei.
Žingsnis 1
Supilkite į katilą vandenį, pasūdykite jį ir sudėkite mėsą į vandenį. Pastatykite katilą ant ugnies. Kai vanduo užvirs, virkite jautieną ant silpnos ugnies 1,5-2 valandas. Virdami mėsą nepamirškite pašalinti putų, kad sultinys būtų švarus ir skaidrus.
Žingsnis 2
Kol mėsa kepa, susmulkinkite daržoves ir prieskonines žoleles. Pirmiausia nulupkite morkas ir supjaustykite jas išilgai apskritimais. Svogūnus supjaustykite mažais šiaudeliais.
Žingsnis 3
Bulves nulupkite ir supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 4
Pomidorą supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Išimkite iš paprikų sėklas ir supjaustykite jas mažais kubeliais.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite kalendrą ir česnaką.
Žingsnis 7
Kai jautiena išverda, išimkite ją iš katilo, atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 8
Į sultinį sudėkite morkas, bulves ir svogūnus. Daržoves virkite 10 minučių.
Žingsnis 9
Po to į katilą sudėkite papriką ir pomidorus ir patiekalą virkite dar 7-10 minučių.
Žingsnis 10
Į sriubą įdėkite virtą smulkintą mėsą. Sriubą virkite dar apie 5 minutes.
Žingsnis 11
Į sriubą pagal skonį įberkite smulkintų kalendrų, česnakų ir maltų juodųjų pipirų. Išjunkite ugnį, uždenkite katilą dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti 10-15 minučių. Sriuba paruošta ir ją galima pilti į lėkštes.
Kategorijos