Šurpa lėtoje viryklėje receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Šurpa lėtoje viryklėje receptas

Tradicinį uzbekų tautos patiekalą - avienos šurpą - galima paruošti keliais būdais. Sudėtingiausias ir daugiausiai laiko reikalaujantis būdas - virti ant atviros ugnies. Kasdieniame gyvenime patogiausia katilą su ugnimi pakeisti įprasta daugiafunkcine virykle. Aviena turi kvepėti kvapniai ir maloniai. Jei norite gaminti iš ėrienos šonkaulių, rinkitės tik jauno gyvūno dalis. Jaunų individų mėsa tarp šonkaulių yra minkštesnė nei suaugusių.
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
59 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Salierai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šurpa lėtoje viryklėje receptas Žingsnis 1
Nuplaukite visas daržoves ir šviežias žoleles po tekančiu vandeniu, nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Svogūnus, morkas ir bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite žalumynus. Paruoškite daugiafunkcinę keptuvę.

Žingsnis 2

Šurpa lėtoje viryklėje receptas Žingsnis 2
Paruoškite šonkauliukus. Šonkauliukus sudėkite į multicookerio dubenį. Supilkite vandenį. Sudėkite morkas, druską ir lauro lapą. Įjunkite "Troškinimo" programą ir kepkite 60 minučių.

Žingsnis 3

Šurpa lėtoje viryklėje receptas Žingsnis 3
Sumaišykite šonkauliukus su daržovėmis ir prieskoniais. Išjungę multicookerį, į dubenį supilkite bulves, svogūnus, prieskonius (maltus salierus, hopeli-suneli ir maltus juoduosius pipirus). Įjunkite "Troškinimo" režimą 30 minučių.

Žingsnis 4

Šurpa lėtoje viryklėje receptas Žingsnis 4
Supilkite sriubą į lėkštes ir pabarstykite smulkintais žalumynais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos