Šurpa su avinžirniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Šurpa su avinžirniais

Šurpa gaminama daugelyje Centrinės Azijos šalių, įskaitant Uzbekistaną. Tačiau patiekalas vadinamas kiek kitaip - "nohat-šurpa". Ši sriuba nuo klasikinio recepto skiriasi tuo, kad tarp ingredientų yra avinžirnių. Uzbekai rekomenduoja virti šurpą su avienos avinžirniais puode storomis sienelėmis arba katile. Virimo procesas bus ilgesnis, tačiau dėl to patiekalas įgaus išskirtinį riešutų skonį.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
36 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šurpa su avinžirniais Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir daržoves. Sudėkite mėsą ir išmirkytus avinžirnius į puodą arba katilą. Įpilkite šalto vandens ir įkaitinkite iki didžiausios ugnies. Kai užvirs, nuimkite putas. Sumažinkite ugnį iki minimalios, sudėkite visą svogūną ir virkite 30 minučių. Tada į puodą sudėkite kalakutienos lašinius, morkas, ropę. Įberkite pipirų ir prieskonių. Virkite dar 90 minučių.

Žingsnis 2

Šurpa su avinžirniais Žingsnis 2
Sudėkite likusius produktus. Į puodą sudėkite pomidorus, kalendrą, lauro lapą. Virkite 10 minučių. Tada sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir druską. Uždenkite puodą dangčiu, išjunkite ugnį ir palikite ėrienos šurpą 15 min. brinkti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos