Publikavimo data: 2024-03-30
Šurpa su avinžirniais
Šurpa gaminama daugelyje Centrinės Azijos šalių, įskaitant Uzbekistaną. Tačiau patiekalas vadinamas kiek kitaip - "nohat-šurpa". Ši sriuba nuo klasikinio recepto skiriasi tuo, kad tarp ingredientų yra avinžirnių. Uzbekai rekomenduoja virti šurpą su avienos avinžirniais puode storomis sienelėmis arba katile. Virimo procesas bus ilgesnis, tačiau dėl to patiekalas įgaus išskirtinį riešutų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir daržoves. Sudėkite mėsą ir išmirkytus avinžirnius į puodą arba katilą. Įpilkite šalto vandens ir įkaitinkite iki didžiausios ugnies. Kai užvirs, nuimkite putas. Sumažinkite ugnį iki minimalios, sudėkite visą svogūną ir virkite 30 minučių. Tada į puodą sudėkite kalakutienos lašinius, morkas, ropę. Įberkite pipirų ir prieskonių. Virkite dar 90 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius produktus. Į puodą sudėkite pomidorus, kalendrą, lauro lapą. Virkite 10 minučių. Tada sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir druską. Uždenkite puodą dangčiu, išjunkite ugnį ir palikite ėrienos šurpą 15 min. brinkti.
Kategorijos