Šurpa su kiaulienos šonkauliukais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-14

Šurpa su kiaulienos šonkauliukais

Šurpa su kiaulienos šonkauliukais yra nacionalinė Tadžikistano gyventojų mėsos sriuba. Išskirtinis šurpos bruožas - sotus, riebus mėsos sultinys su daug daržovių, ypač svogūnų. Taip pat į šurpą dedama daug aromatinių žolelių. Šurpa su kiaulienos šonkauliais gerai pasotina ir suteikia energijos visai dienai.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šurpa su kiaulienos šonkauliukais Žingsnis 1
Paimkite katilą ir pastatykite jį ant vidutinio stiprumo ugnies. Įpilkite į katilą alyvuogių aliejaus ir sudėkite kiaulienos šonkauliukus. Supilkite į juos sojų padažą ir druską, pagal skonį pagardinkite prieskoniais, išspauskite česnaką. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite 3 minutes. Svogūnus ir morkas supjaustykite žiedais. Papriką supjaustykite mažais griežinėliais. Į katilą sudėkite svogūnus, morkas ir paprikas. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.

Žingsnis 2

Šurpa su kiaulienos šonkauliukais Žingsnis 2
Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į katilą ir gerai išmaišykite. Troškinkite 5 minutes. Į katilą įpilkite pomidorų pastos ir išmaišykite, kad ji pasiskirstytų po visą maistą. Supilkite į katilą verdantį vandenį, kad jis apsemtų visą turinį. Viską troškinkite 25 minutes. Tuomet išjunkite ugnį ir palikite šurpą 15 minučių pastovėti po uždengtu dangčiu. Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos