Publikavimo data: 2024-10-14
Šurpa su kiaulienos šonkauliukais
Šurpa su kiaulienos šonkauliukais yra nacionalinė Tadžikistano gyventojų mėsos sriuba. Išskirtinis šurpos bruožas - sotus, riebus mėsos sultinys su daug daržovių, ypač svogūnų. Taip pat į šurpą dedama daug aromatinių žolelių. Šurpa su kiaulienos šonkauliais gerai pasotina ir suteikia energijos visai dienai.
Žingsnis 1
Paimkite katilą ir pastatykite jį ant vidutinio stiprumo ugnies. Įpilkite į katilą alyvuogių aliejaus ir sudėkite kiaulienos šonkauliukus. Supilkite į juos sojų padažą ir druską, pagal skonį pagardinkite prieskoniais, išspauskite česnaką. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite 3 minutes. Svogūnus ir morkas supjaustykite žiedais. Papriką supjaustykite mažais griežinėliais. Į katilą sudėkite svogūnus, morkas ir paprikas. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į katilą ir gerai išmaišykite. Troškinkite 5 minutes. Į katilą įpilkite pomidorų pastos ir išmaišykite, kad ji pasiskirstytų po visą maistą. Supilkite į katilą verdantį vandenį, kad jis apsemtų visą turinį. Viską troškinkite 25 minutes. Tuomet išjunkite ugnį ir palikite šurpą 15 minučių pastovėti po uždengtu dangčiu. Prieš patiekdami pabarstykite žolelėmis.
Kategorijos