Publikavimo data: 2024-10-21
Šurpa su koldūnais
Šurpa - tai labai aštri žuvienė, verdama ir patiekiama su makaronais, bulvėmis ir kitomis daržovėmis. Jos pagrindą sudaro tirštas sultinys iš mėsos ir kaulų, dažniausiai ėrienos arba veršienos, ir įvairaus aštrumo bei spalvos paprikų. Vienas iš originalių šurpos patiekimo variantų yra šurpa su koldūnais. Tam tikslui jie gaminami labai maži. Manoma, kad kuo mažesni koldūnai, tuo sumanesnė šeimininkė. Žinoma, norėdami sutaupyti brangaus laiko, kokybiškų koldūnų galite nusipirkti parduotuvėje.
Žingsnis 1
Nuplaukite, nusausinkite ir kubeliais supjaustykite svogūną, morką, saldžiąją papriką ir česnaką. Šurpai skirtos daržovės paprastai nėra labai smulkiai pjaustomos. Nuo pomidorų pašalinkite odelę ir taip pat supjaustykite juos kubeliais arba sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite daržoves, supilkite sultinį, įdėkite lauro lapą ir prieskonius. Virkite po dangčiu ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Tada sudėkite šviežius arba šaldytus koldūnus ir šiek tiek aštriosios paprikos. Koldūnų neatšildykite, bet iš karto sudėkite į verdantį sultinį.
Žingsnis 4
Virkite koldūnus sultinyje ir prieskoniuose 10 minučių ant silpnos ugnies atidengę dangtį. Tada išjunkite ugnį, uždenkite ir palikite 5-10 minučių pastovėti.
Kategorijos