Publikavimo data: 2024-06-08
Suši namuose
Suši - skanus ir sveikas maistas, užkariavęs milijonų gurmanų širdis. Daugelis žmonių baiminasi gaminti sušius namuose, manydami, kad tai sudėtingas ir daug laiko reikalaujantis procesas, kuriam reikia specialių įgūdžių. Iš tiesų yra daugybė receptų, pritaikytų gaminti namuose. Nori ir marinuoto imbiero galima nusipirkti prekybos centruose, o vietoj specialių suši ryžių galima naudoti paprastus apvalių grūdų ryžius. Suši actą lengva pasigaminti patiems: iš druskos, cukraus, vandens ir stalo acto.
Žingsnis 1
Ryžius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki žemiausios. Virkite po uždengtu dangčiu 15 minučių, kad skystis visiškai išgaruotų. Išjunkite kaitlentę ir palikite ryžius 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite sušių actą. Į indą supilkite 80 ml verdančio vandens, suberkite cukrų ir druską, išmaišykite ir palikite 10 minučių. Tada supilkite actą. Tolygiai supilkite actą ant ryžių ir greitai, energingai maišydami supilkite. Vėl uždenkite ir leiskite ryžiams visiškai atvėsti.
Žingsnis 3
Suformuokite ritinėlius. Ant darbinio paviršiaus padėkite bambukinį kilimėlį, o ant jo - nori lapą. Šiek tiek mažiau nei pusę ilgosios lapo pusės uždenkite ne storesniu nei 5 mm ryžių sluoksniu. Šalia išdėliokite agurką, po to - lašišą ir lydytą sūrį. Tvirtai suvyniokite, lakšto kraštą suvilgykite vandeniu, kad laikytųsi. Palikite suktinukus 30 minučių, tada kiekvieną jų perpjaukite į 4 dalis.
Žingsnis 4
Kad būtų lengviau dirbti su ryžiais, periodiškai sudrėkinkite rankas vandeniu.
Kategorijos