Publikavimo data: 2024-06-08
Suši su agurkais
Suši - tradicinis japonų patiekalas, kurio istorija siekia daugiau nei 1300 metų. Pagrindinė sudedamoji dalis yra nori jūros dumbliai, į kuriuos paprastai įvyniojamas įdaras. Įdarą sudaro ryžiai su acto prieskoniais, taip pat daržovės, žuvis, krevetės ir kitos jūros gėrybės. Suši su agurkais - tai skani ir nesudėtinga azijietiško patiekalo versija, kurią paruošti užtrunka vos 15 minučių. O vertingosios ryžių savybės padeda stiprinti nervų sistemą ir gerinti odos būklę.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Vieną agurką pirmiausia supjaustykite plokštelėmis, o paskui lazdelėmis. Kitą agurką supjaustykite mažais kubeliais. Sezamo sėklas suberkite į sausą keptuvę ir paskrudinkite, kol paruduos ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Išvirusius ryžius sudėkite į dubenį ir užpilkite ryžių actu. Suberkite druską ir cukrų ir atsargiai išmaišykite, kad ryžių grūdeliai nesutrupėtų.
Žingsnis 3
Sušius suformuokite. Padėkite nori lakštą ant kilimėlio į jus nukreipta rievėta puse. Paskleiskite ryžius ant viso paviršiaus, nespausdami jų žemyn. Viršuje ir apačioje turi būti plona, švari jūros dumblių juostelė. Tada ryžių paviršių pabarstykite sezamo sėklomis ir tiesiai po viduriu sudėkite agurką. Tada pradėkite sukti suši nuo savęs, retkarčiais suspausdami gautą suktinuką, kad nori ir ryžiai suliptų. Atsargiai nuimkite kilimėlį ir supjaustykite suši gabalėliais.
Kategorijos