Publikavimo data: 2024-06-08
Suši su lašiša ir ikrais
Norint gaminti nigiri suši, svarbu pasirinkti tinkamus ryžius ir gerą įdarą. Ryžiuose turi būti daug krakmolo, o tai reiškia, kad norint pagaminti tinkamos formos nigiri sušį, reikia apvalių grūdų ryžių. Įdarui skirtus lašišos gabalėlius geriau pjaustyti iš filė pilvo dalies, tokie sušiai geriau išlaikys formą. Svarbiausia, kad visi ingredientai būtų švieži, tada nigiri suši su lašiša taps sveiku, skaniu ir egzotišku užkandžiu.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite griežinėliais. Sušiams pjaustykite 2 mm storio ir maždaug 5 cm pločio filė gabalėlį. Norėdami tai padaryti, padėkite filė oda žemyn ant neslidžios dangos, išmatuokite 2 mm atstumą nuo viršaus ir padarykite gilų skersinį pjūvį į odą, tada pasukite peilį į šoną ir nupjaukite filė nuo odos. Taip supjaustykite visą lašišą.
Žingsnis 2
Sušius suformuokite. Sudrėkinkite rankas vandeniu, paimkite 1 valgomąjį šaukštą ryžių ir suformuokite pailgą rutuliuką, suspausdami ryžius tarp 4 pirštų ir reguliuodami nykščiu. Aptepkite vieną lašišos pusę trupučiu wasabi ir įspauskite padengtą pusę ant paruoštų ryžių, šiek tiek prispausdami ryžius aplink šonus, kad suši būtų gražios ir tvarkingos formos.
Kategorijos