Publikavimo data: 2024-06-08
Suši su silke
Suktinukai su silke - tai nėra labiausiai paplitusi sušių rūšis, tačiau norint namuose pasigaminti nebrangius, bet vis tiek skanius suktinukus, šios rūšies žuvis puikiai tiks. Svarbu kruopščiai atsikratyti smulkių žuvies kaulų, todėl geriau iš karto įsigyti paruoštą silkės filė. Paruoškite ryžius suktinukams pagal tradicinį receptą, į įdarą įberkite žolelių, ir ekonomiški suktinukai su paprasta silke bus ne mažiau skanūs nei klasikinis japoniškas užkandis su brangia raudona žuvimi.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sudėkite ryžius ir vandenį į puodą, užvirinkite ir virkite uždengę dangčiu 10-15 minučių, žiūrėdami, kad ryžiai nesudegtų. Palikite ryžius 10 minučių pastovėti, perkelkite juos į keraminį dubenį ir užpilkite acto, cukraus ir druskos padažu. Silkės filė supjaustykite plonais griežinėliais aštriu peiliu.
Žingsnis 2
Susukite ritinėlius. Bambukinį kilimėlį uždenkite maistine plėvele. Ant viršaus uždėkite norio lapą, patepkite trupučiu ryžių acto, ypač pakraščiuose. Ant 2/3 "nori" lakšto plonu sluoksniu paskleiskite virtus ryžius, ant viršaus išdėliokite silkės gabalėlius ir krapų šakeles. Pakelkite bambukinį kilimėlį ir sandariai suvyniokite ryžius bei įdarą. Sudrėkinkite peilį ryžių actu ir supjaustykite vyniotinį į 6 lygias dalis.
Kategorijos