Publikavimo data: 2024-06-15
Susmulkinkite džiovintomis kalendromis
Kotletams tinka ta mėsos dalis, kurioje nėra venų ir yra mažiausiai raumenų. Todėl kotletams idealiai tinka kiaulienos nugarinė arba nugarinė. Prieš kepimą mėsa turi būti gerai išdžiovinta ir kepama tik gerai įkaitintame rafinuotame aliejuje. Kalendros puikiai tinka kiaulienai pagardinti - jos švelniai sustiprina mėsos skonį ir suteikia jai subtilų aštrų aromatą.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos padažą. Sumaišykite džiovintas kalendras su smulkintais česnakais. Įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir laimo sulčių. Padažą išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaulieną kepti. Pabarstykite kiaulieną druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Iš abiejų pusių kotletus aptepkite kalendrų padažu.
Žingsnis 3
Paruoškite kiaulienos kotletus. Keptuvę įkaitinkite iki stiprios ugnies. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir gerai įkaitinkite. Sudėkite kotletus ir kepkite juos 5-7 minutes. Apkepę iš vienos pusės, apverskite mėsą ir uždenkite dangčiu. Taip užtikrinsite minkštumą ir parudavusią plutelę.
Kategorijos