Publikavimo data: 2024-06-13
Susmulkinkite džiūvėsėlius
Kotletai su džiūvėsėliais yra labai paprastas ir skanus patiekalas. Jį galima gaminti iš kiaulienos arba jautienos, tačiau greičiausias ir dietiškiausias variantas - vištienos arba kalakutienos krūtinėlė. Nepaisant paprastumo, kotletai būna labai skanūs ir sultingi. Paprastai džiūvėsėliai duonai kepti ruošiami iš duonos plutos. Tačiau jei plutelė minkšta ir neperkepusi, ją galima palikti. Prieš naudojimą džiūvėsėlius sumaišykite su prieskoniais, kad jie įgautų gražią spalvą ir skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Supjaustykite duoną dideliais kubeliais ir pamirkykite į karį. Džiovinkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tada susmulkinkite blenderiu.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Vištienos filė iš abiejų pusių gerai išmuškite virtuviniu plaktuku. Pagardinkite druska ir pabarstykite žolelėmis.
Žingsnis 3
Paruoškite džiūvėsėlius. Lengvai įmuškite vištienos kiaušinį. Į kitą dubenėlį supilkite miltus, o į trečią - džiūvėsėlius.
Žingsnis 4
Apkepkite kotletus. Kiekvieną vištienos gabalėlį pamirkykite miltuose, paskui įmuškite kiaušinį ir galiausiai apibarstykite džiūvėsėliais. Kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 10 minučių iš kiekvienos pusės.
Kategorijos