Publikavimo data: 2024-04-09
Susmulkinti vištienos kotletai
Sultingi, minkšti ir švelnaus skonio smulkinti vištienos krūtinėlės kotletai puikiai tinka dietai. Juos galima virti garuose. Arba juos galima kepti keptuvėje, kad išorė pasidengtų rausva plutele, o viduje būtų sultinga mėsa. Vištienos kotletus galima paruošti ir be mėsmalės. Svarbiausia laikytis recepto žingsnis po žingsnio ir laikytis proporcijų. Su minkšta vištiena puikiai susidorosite paprastu virtuviniu peiliu.
Žingsnis 1
Iš filė pagaminkite maltinukus. Nuplautą ir nusausintą krūtinėlę padalykite į kelis nedidelius gabalėlius. Kiekvieną dalį supjaustykite peiliu maždaug 1 cm gabaliukais. Maltą mėsą sudėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Paruoškite kotletams skirtą mėsą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir sudėkite į dubenį su mėsa. Supilkite krakmolą, įmuškite kiaušinį. Smulkiai supjaustykite žoleles (petražoles, krapus), suberkite į maltą mėsą. Supilkite grietinę, kad kotletai būtų sultingesni ir sotesni. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite prieskonių. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Į keptuvę šaukštu suberkite vištienos faršą. Kiekvieną kotletą kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Svarbu kepti ant mažos ugnies, kad kotletai spėtų iškepti viduje. Kai kotletai įgaus apetitą keliančią auksinę spalvą ir pasidengs ruda plutele, perkelkite juos į lėkštę.
Kategorijos