Susmulkinti vištienos kotletai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Susmulkinti vištienos kotletai

Sultingi, minkšti ir švelnaus skonio smulkinti vištienos krūtinėlės kotletai puikiai tinka dietai. Juos galima virti garuose. Arba juos galima kepti keptuvėje, kad išorė pasidengtų rausva plutele, o viduje būtų sultinga mėsa. Vištienos kotletus galima paruošti ir be mėsmalės. Svarbiausia laikytis recepto žingsnis po žingsnio ir laikytis proporcijų. Su minkšta vištiena puikiai susidorosite paprastu virtuviniu peiliu.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Susmulkinti vištienos kotletai Žingsnis 1
Iš filė pagaminkite maltinukus. Nuplautą ir nusausintą krūtinėlę padalykite į kelis nedidelius gabalėlius. Kiekvieną dalį supjaustykite peiliu maždaug 1 cm gabaliukais. Maltą mėsą sudėkite į gilų dubenį.

Žingsnis 2

Susmulkinti vištienos kotletai Žingsnis 2
Paruoškite kotletams skirtą mėsą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir sudėkite į dubenį su mėsa. Supilkite krakmolą, įmuškite kiaušinį. Smulkiai supjaustykite žoleles (petražoles, krapus), suberkite į maltą mėsą. Supilkite grietinę, kad kotletai būtų sultingesni ir sotesni. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite prieskonių. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Susmulkinti vištienos kotletai Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Į keptuvę šaukštu suberkite vištienos faršą. Kiekvieną kotletą kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Svarbu kepti ant mažos ugnies, kad kotletai spėtų iškepti viduje. Kai kotletai įgaus apetitą keliančią auksinę spalvą ir pasidengs ruda plutele, perkelkite juos į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos