Publikavimo data: 2024-06-15
Svarainiai ir druska
Cidonijos su vištiena ir druska - nesudėtingas ir labai skanus patiekalas, paruoštas iš sultingų vaisių, švelnios mėsos ir kvapnaus prieskonio - Svano druskos. Recepte naudojama vištiena, tačiau ją galima pakeisti kita mėsa, pavyzdžiui, ėriena, jautiena ar kiauliena. Cidonijos puikiai dera su bet kokia mėsa, suteikdamos jai išskirtinį skonį. Su baltuoju vynu deranti Svan druska patiekalui suteikia malonų pikantišką skonį su ryškiomis česnako natomis.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Įtrinkite vištienos šlauneles druska ir pipirais. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kepkite mėsą iš visų pusių, kol apskrus.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į kepimo indą įdėkite iškeptą vištieną. Į lėkštę supilkite baltąjį vyną ir įberkite džiovintų čiobrelių. Po to prie mėsos sudėkite svarainių griežinėlius. Formą sandariai uždarykite folija. Dėkite indą į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite patiekalą dar 30 minučių.
Kategorijos