svarainiai ir druska pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Svarainiai ir druska

Cidonijos su vištiena ir druska - nesudėtingas ir labai skanus patiekalas, paruoštas iš sultingų vaisių, švelnios mėsos ir kvapnaus prieskonio - Svano druskos. Recepte naudojama vištiena, tačiau ją galima pakeisti kita mėsa, pavyzdžiui, ėriena, jautiena ar kiauliena. Cidonijos puikiai dera su bet kokia mėsa, suteikdamos jai išskirtinį skonį. Su baltuoju vynu deranti Svan druska patiekalui suteikia malonų pikantišką skonį su ryškiomis česnako natomis.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
167 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

svarainiai ir druska Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Įtrinkite vištienos šlauneles druska ir pipirais. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kepkite mėsą iš visų pusių, kol apskrus.

Žingsnis 2

svarainiai ir druska Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į kepimo indą įdėkite iškeptą vištieną. Į lėkštę supilkite baltąjį vyną ir įberkite džiovintų čiobrelių. Po to prie mėsos sudėkite svarainių griežinėlius. Formą sandariai uždarykite folija. Dėkite indą į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite patiekalą dar 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos