Publikavimo data: 2024-06-08
Sveika vištiena orkaitėje
Šio patiekalo paslaptis - tobulas skonio ir naudos derinys, o tai kulinarijoje pasitaiko gana retai. Dietinė vištiena dėl grietinės skonio tampa minkšta ir sultinga, o prieskonių rinkinys suteiks patiekalui ypatingo skonio ir aromato. Visi recepto ingredientai yra prieinami, nebrangūs, jų derinys naudojamas beveik visose pasaulio virtuvėse. Kepimas orkaitėje maksimaliai išsaugos naudingąsias produktų savybes.
Žingsnis 1
Paruoštą česnaką išspauskite per presą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite prieskonius, druską ir česnaką. Šiuo mišiniu įtrinkite paruoštą vištieną iš vidaus ir iš išorės. Uždenkite servetėle ir palikite marinuotis vėsioje vietoje. Po 2 valandų vištieną gausiai aptepkite grietine. Kepimo formos dugną ištepkite augaliniu aliejumi. Perkelkite vištieną į formą, prieš tai surišę kojas virvele, ir pašaukite ją į orkaitę kepti.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepkite 90 minučių. Jei vištiena per greitai paruduoja iš viršaus, o viduje dar neiškepusi, galite ją uždengti folija. Vištienos paruošimą patikrinkite taip: šakute arba peiliu subadykite mėsingiausią vištienos dalį. Jei išteka šviesios ir skaidrios sultys arba jų nėra, vištiena jau paruošta. Palikite vištieną kepti dar 10 minučių ir patiekite.
Kategorijos