Sveika vištiena orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Sveika vištiena orkaitėje

Šio patiekalo paslaptis - tobulas skonio ir naudos derinys, o tai kulinarijoje pasitaiko gana retai. Dietinė vištiena dėl grietinės skonio tampa minkšta ir sultinga, o prieskonių rinkinys suteiks patiekalui ypatingo skonio ir aromato. Visi recepto ingredientai yra prieinami, nebrangūs, jų derinys naudojamas beveik visose pasaulio virtuvėse. Kepimas orkaitėje maksimaliai išsaugos naudingąsias produktų savybes.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
190 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sveika vištiena orkaitėje Žingsnis 1
Paruoštą česnaką išspauskite per presą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite prieskonius, druską ir česnaką. Šiuo mišiniu įtrinkite paruoštą vištieną iš vidaus ir iš išorės. Uždenkite servetėle ir palikite marinuotis vėsioje vietoje. Po 2 valandų vištieną gausiai aptepkite grietine. Kepimo formos dugną ištepkite augaliniu aliejumi. Perkelkite vištieną į formą, prieš tai surišę kojas virvele, ir pašaukite ją į orkaitę kepti.

Žingsnis 2

Sveika vištiena orkaitėje Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepkite 90 minučių. Jei vištiena per greitai paruduoja iš viršaus, o viduje dar neiškepusi, galite ją uždengti folija. Vištienos paruošimą patikrinkite taip: šakute arba peiliu subadykite mėsingiausią vištienos dalį. Jei išteka šviesios ir skaidrios sultys arba jų nėra, vištiena jau paruošta. Palikite vištieną kepti dar 10 minučių ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos