Publikavimo data: 2024-06-23
Sveika vištienos filė aromatingame salsos padaže
Salsa - tai meksikietiškas padažas, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra smulkinti pomidorai ir aitriosios paprikos su svogūnais, česnakais, juodaisiais pipirais ir prieskoniais. Salsa gaminama iš šviežių, keptų arba virtų pomidorų, būtinai pridedant aitriųjų paprikų, kurios išskiria meksikietišką padažą iš kitų. Padažą galima patiekti su bet kokiu patiekalu, kad jis suteiktų jam sodrų skonį ir stiprų aromatą.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą: smulkiai supjaustykite nuluptą svogūną, pomidorą, aitriąją papriką ir žoleles ir sumaišykite daržoves giliame dubenyje.
Žingsnis 2
Supjaustytas daržoves sudėkite į blenderio indą ir susmulkinkite iki tyrės.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę ir kečupą ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Į dubenį su grietine ir kečupu sudėkite iki tyrės supjaustytas daržoves, sumaišykite gautą padažą ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 5
Paruoštą vištienos filė sudėkite į aliejumi išteptą ugniai atsparią formą, ją pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 6
Vištienos filė užpilkite paruoštu padažu, ištepkite juo visą formos pagrindą ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę kepti 30 minučių, kol lengvai paruduos.
Žingsnis 7
Paruoštą patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu ir kelioms minutėms pašaukite į orkaitę, kol susidarys sūri plutelė.
Kategorijos