Publikavimo data: 2024-06-09
Sveika žirnių sriuba su rūkyta mėsa
Žirnių sriuba yra nepaprastas ir sveikas patiekalas. Paprastai ši sriuba ruošiama įvairiais variantais. Ją lengva paruošti ir ji nepaprastai skani. Dėl žirnių patiekalas yra sotus. I a. pr. m. e. viduryje karštos žirnių sriubos porcijomis nuolat buvo prekiaujama Atėnų vietiniuose turguose. Patiekalas jau tada buvo populiarus.
Žingsnis 1
Paimkite šonkaulius ir atskirkite mėsą nuo kaulo, tada supjaustykite gabalėliais. Gerai nuplaukite žirnelius. Užvirkite tris litrus vandens. Į verdantį vandenį sudėkite mėsą ir žirnius. Virkite 50-70 minučių.
Žingsnis 2
Svogūną ir bulves supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite svogūnus, bulves ir morkas į sriubą ir virkite 15-30 minučių.
Žingsnis 3
Pastatykite keptuvę ant ugnies ir supilkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies, šiek tiek pamaišydami. Tada 3 dešreles supjaustykite nedideliais apskritimais.
Žingsnis 4
Į sriubą perkelkite troškintas daržoves ir rūkytas dešreles. Pagal skonį pagardinkite druska. Virkite po dangčiu ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Įdėkite žolelių. Palikite 5 minutes pastovėti po dangčiu.
Kategorijos