Publikavimo data: 2024-06-23
Sveikas chakhokhbili su žiediniais kopūstais, pomidorais ir svogūnais
Chakhokhbili yra gruziniškas patiekalas, žinomas visame pasaulyje dėl savo puikaus skonio ir didelės maistinės vertės. Pagrindinis gruziniško troškinio ingredientas - pomidorų padaže su česnakais ir prieskoniais troškinta paukštiena, kuri patiekalui suteikia ryškų aromatą ir sodrų skonį. Be puikaus skonio, chakhokhbili turi vertingą vitaminų ir mineralų kompleksą, todėl šį patiekalą galima įtraukti į kasdienę mitybą.
Žingsnis 1
Žiedinį kopūstą, supjaustytą žiedynais, sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite apie 3-4 minutes nuo užvirimo. Tuomet nusausinkite ant sietelio, nuplaukite vandeniu ir palikite nusivarvėti.
Žingsnis 2
Nuluptą svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką smulkiai sukapokite, papriką ir pomidorą supjaustykite nedideliais vienodo dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Paimkite keptuvę, supilkite į ją saulėgrąžų aliejų, padėkite ant viryklės, kad įkaistų, ir sudėkite susmulkintą svogūną. Kepkite, kol jis taps skaidrus.
Žingsnis 4
Kai svogūnas lengvai pagels, į keptuvę suberkite žiedinius kopūstus, paprikas, pomidorus ir česnakus. Pagardinkite patiekalą prieskoniais, druska ir pipirais ir gerai išmaišykite. Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite chakhokhbili apie 25 minutes ant vidutinės ugnies, kol iškeps.
Kategorijos