Publikavimo data: 2024-06-09
Sveikas kalakutienos troškinys
Labiausiai paplitę ir lengviausiai paruošiami kepiniai, žinoma, yra apkepai. Juos galima paruošti beveik iš bet kokių produktų. Sudėtis gali būti ir tradicinė, ir egzotiška. Pagal mūsų receptą galėsite pasigaminti skanų ir sveiką troškinį iš tradicinių Europos virtuvės produktų. Jų bus galima rasti kiekvienos šeimininkės šaldytuve.
Žingsnis 1
Paruoštą mėsą supjaustykite mažais kubeliais. Bulves supjaustykite tokio pat dydžio kubeliais kaip ir mėsą. Paruoštą sausą formą ištepkite sviestu. Formos dydis turi būti toks, kad apkepo aukštis būtų ne didesnis kaip 7 cm. Priešingu atveju jis iškeps netolygiai.
Žingsnis 2
Į paruoštą formą plonu sluoksniu sudėkite mėsą. Ant jos uždėkite bulvių sluoksnį. Tada sluoksnius reikia pakartoti. Viršutinį bulvių sluoksnį ištepkite majonezu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 3
Įdėkite paruoštą formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Tokioje temperatūroje kepkite 40-60 minučių. Kepimo trukmė priklauso nuo formos dydžio, kepimo aukščio ir riekelių dydžio.
Kategorijos