Publikavimo data: 2025-08-18
Sveikas kalakutienos troškinys
Iš visų paukštienos rūšių kalakutiena laikoma sveikiausia. Joje gausu kalio ir nesočiųjų riebalų, todėl ji naudinga kraujagyslėms. Fosforas padeda geriau įsisavinti kalcį, stiprina kaulus ir sąnarius. Pabandykite pasigaminti sveiką kalakutienos apkepą. Tam į nedidelę kepimo formą sudėkite mėsą su bet kokiomis daržovėmis ir įdėkite graikiško jogurto bei kietojo sūrio įdaro. Svarbu prisiminti, kad bet kokiu, net ir sveikiausiu patiekalu nereikėtų piktnaudžiauti.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Pagardinkite kalakutieną druska, rozmarinais, augaliniu aliejumi ir gerai išmaišykite. Pirmąjį sluoksnį sudėkite į kepimo indą ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite apkepą. Antrajame sluoksnyje sudėkite grybus, šiek tiek pasūdykite, o trečiajame - brokolius. Sumaišykite sūrį ir jogurtą, tolygiai paskirstykite ant viršutinio sluoksnio. Uždenkite formą folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Pasibaigus laikui, nuimkite foliją ir kepkite dar 5 minutes.
Kategorijos