Publikavimo data: 2024-10-12
Sveikas lašišos patiekalas su bulvėmis ir moliūgais
Jei prižiūrite savo mitybą ir stengiatės bent kelis kartus per savaitę šeimai ruošti žuvį, bet dažnai turite mažai laiko, šis patiekalas skirtas būtent jums. Jis labai paprastas, tačiau stebėtinai skanus, sotus ir maistingas. O svarbiausia, kad jis yra neįtikėtinai sveikas, nes riebių žuvų rūšyse yra vertingų mikroelementų, taip pat Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, kad greičiau iškeptų. Ištepkite formą augaliniu aliejumi ir ant dugno sudėkite bulvių griežinėlius, juos pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 2
Lašišos filė supjaustykite plonomis juostelėmis ir sudėkite ant bulvių. Moliūgą supjaustykite plokščiais gabalėliais ir sudėkite į formą kaip kitą sluoksnį.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą, sumaišydami pieną ir kiaušinį ir gerai išplakdami. Tolygiai paskirstykite jį ant visų ingredientų.
Žingsnis 4
Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje, kol bulvės iškeps, tada padidinkite temperatūrą iki 200 °C, pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir kepkite toliau, kol bulvės paruduos (apie 15 minučių).
Kategorijos