Publikavimo data: 2024-06-09
Sveikas varškės apkepas
Labiausiai paplitęs ir lengvai paruošiamas varškės pyragas, žinoma, yra apkepas. Jį galima paruošti įvairiais variantais. Sudėtis gali būti ir tradicinė, ir egzotiška. Pagal mūsų receptą galėsite pasigaminti skanų ir sveiką apkepą, kurį galima patiekti kaip desertą. Visi ingredientai yra tradiciniai ir jų rasite kiekvienos šeimininkės šaldytuve.
Žingsnis 1
Maišytuvo dubenyje sumaišykite trynius, varškę, miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Maišykite nedideliu greičiu iki vientisos masės. Kiaušinių baltymus plakite mikseriu, kol susidarys standžios viršūnės. Kad baltymai būtų purūs ir puresni, galite juos atšaldyti kelioms minutėms įdėdami į šaldiklį.
Žingsnis 2
Į varškės masę nedidelėmis porcijomis atsargiai įmaišykite plaktus baltymus. Po kiekvienos porcijos išmaišykite. Sudėkite mišinį į sviestu pateptą kepimo indą.
Žingsnis 3
Šaukite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 45 minutes. Patikrinkite, ar apkepas paruoštas mediniu pagaliuku arba dantų krapštuku. Įdurkite į apkepo vidurį; jei pagaliukas išlenda švarus, apkepas paruoštas.
Kategorijos