Publikavimo data: 2024-10-12
Sveiki vištienos skrandžiai, troškinti su cukinijomis ir morkomis
Nepaisant to, kad vištienos skilveliai nėra labai populiarus produktas, juose yra daug svarbių medžiagų. Be visaverčių gyvūninių baltymų, juose yra daug kalio, fosforo, cinko ir geležies, folio rūgšties, polinesočiųjų riebalų rūgščių. Savo ruožtu virėjai vis dar sugeba iš jų paruošti patiekalų, kurie gali tapti šedevrais. Vienas iš variantų - skilandžiai su cukinija, morkomis ir svogūnais. Patiekalas nėra per daug kaloringas ir gali atkreipti mitybą prižiūrinčių žmonių dėmesį.
Žingsnis 1
Supjaustykite gilės į 2-4 dalis. Virkite pasūdytame vandenyje 1-1,5 valandos, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Cukiniją supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, morką smulkiai supjaustykite ir svogūną - kubeliais. Česnaką supjaustykite griežinėliais, o žoleles smulkiai sukapokite.
Žingsnis 3
Kepkite svogūnus, kol jie taps auksiniai. Sudėkite morkas, o po 3-4 minučių - cukinijas, česnaką, pipirus arba daržovių prieskonius. Pagal skonį pagardinkite druska ir troškinkite 15 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite skrandukus prie daržovių. Troškinkite dar 15 minučių. Pabaigoje sudėkite žoleles ir pomidorus. Užvirinkite ir išjunkite.
Kategorijos