Publikavimo data: 2025-08-18
Sveikos brokolių salotos su anakardžių padažu
Brokoliai - tai žiedinių kopūstų rūšis, kurios populiarumas pasaulyje nuolat auga. Maistui naudojami jauni šios daržovės stiebai ir pumpurai, o tokių kopūstų gaminimo ypatumas - minimalus terminis apdorojimas, todėl išsaugomos visos brokolių naudingosios savybės ir vitaminai. Ši daržovė idealiai tinka salotoms, kuriose gausu vitaminų ir naudingųjų aminorūgščių, ruošti. Kartu su švelniu ir sviestiniu anakardžių riešutų skoniu patiekalas bus išskirtinis ir maistingas, nepaisant mažo kalorijų skaičiaus.
Žingsnis 1
Nuplaukite svogūną ir nulupkite odelę. Ant pjaustymo lentos aštriu peiliu atsargiai supjaustykite svogūną mažais gabalėliais. Sudėkite svogūnus į patogų dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu, kol vanduo apsems svogūnus.
Žingsnis 2
Pastatykite ant ugnies puodą su vandeniu ir supilkite brokolius. Brokolius verdančiame vandenyje virkite ne ilgiau kaip 2-3 minutes. Atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Mikserio dubenyje sumaišykite citrinos sultis, vandenį, garstyčias, česnaką, alyvuogių aliejų ir anakardžių riešutus. Pagal skonį pagardinkite druska ir sumaišykite iki vientisos masės. Sudėkite kopūstus į lėkštę, sudėkite sultenes, svogūnus ir padažą.
Kategorijos