Publikavimo data: 2024-06-09
Sveikos bulvės su baklažanais
Gervuogių kulinarijoje jau seniai žinomi puikūs maisto produktų skonio deriniai, o jų pagrindu pagaminti patiekalai visada būna nepriekaištingi. Bulvės ir baklažanai yra vienas iš tokių produktų; jų skonis, aromatas ir tekstūra puikiai papildo vienas kitą. Mūsų nesudėtingo ir skanaus patiekalo receptas padės greitai paruošti šeimos vakarienę iš paprasčiausių produktų, kurių visada rasite šaldytuve.
Žingsnis 1
Paruoštus baklažanus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Ant ugnies pastatykite keptuvę, įkaitinkite ją ir supilkite saulėgrąžų aliejų. Kai keptuvė įkais, sudėkite supjaustytus baklažanus. Kepkite juos ant didelės ugnies 4 minutes, perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoštas bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, sudėkite į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir kepkite ant didelės ugnies 8 minutes. Svogūną supjaustykite ketvirčiais, sudėkite į bulves, kartu kepkite 3 minutes, suberkite prieskonius ir druską. Į keptuvę sudėkite baklažanus ir viską kartu kepkite dar 3 minutes. Smulkiai supjaustykite česnaką ir petražoles, suberkite į keptuvę ir dar minutę pakepinkite.
Kategorijos