Publikavimo data: 2025-08-20
Sveikos jūros gėrybių salotos su šparaginėmis pupelėmis
Jūros gėrybių salotos su šparaginėmis pupelėmis pirmiausia buvo pradėtos gaminti miestuose, esančiuose netoli Viduržemio jūros krantų. Šios salotos vertinamos dėl jūros gėrybėse esančių sveikųjų riebalų rūgščių. Jos gerina smegenų veiklą, mažina kenksmingo cholesterolio kiekį kraujyje, be to, jūros gėrybės yra žmogaus organizmui reikalingų vitaminų, mineralų ir mikroelementų šaltinis.
Žingsnis 1
Į gilų puodą sudėkite jūros kopūstus, šparagines pupeles ir brokolius. Uždėkite ant ugnies ir virkite 10 minučių, kol užvirs. Tada viską perkoškite per sietelį, kad nutekėtų skysčio perteklius. Paimkite salotinę ir perkelkite į ją virtas daržoves bei jūros kokteilį.
Žingsnis 2
Vyšninius pomidorus supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į dubenį su jūros kokteiliu ir daržovėmis. Puode sumaišykite alyvuogių aliejų, sojų padažą ir balzaminį actą. Pagal skonį pagardinkite druska. Viską išmaišykite ir šiuo padažu užpilkite salotas. Išmaišykite salotas ir patiekite.
Kategorijos