Publikavimo data: 2025-08-17
Sveikos kalakutienos salotos su avokadais
Lengvose salotose iš liesos mėsos, daržovių ir vaisių yra daug baltymų, sveikų angliavandenių ir vitaminų. Riebalų, reikalingų kai kuriems vitaminams įsisavinti, yra augaliniame aliejuje. Paprastai dietinės salotos ruošiamos iš vištienos krūtinėlės, tačiau yra visos priežastys ją pakeisti kalakutiena. Kalakutienoje yra daugiau baltymų - 24 g 100 g produkto, mažiau cholesterolio, o antibiotikų ir hormonų tikimybė daug mažesnė.
Žingsnis 1
Paruoškite salotų ingredientus. Kalakutienos griežinėlius pagardinkite pipirais ir paprika ir kepkite saulėgrąžų aliejuje, kol gražiai paruduos iš abiejų pusių, apie 7 minutes. Rankomis suplėšykite salotų lapus. Avokadą, papriką ir obuolį supjaustykite 1x1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite kalakutienos ir avokadų salotas. Salotinėje sumaišykite kalakutienos filė, avokadą, salotas, pipirus ir obuolį. Įpilkite aliejaus ir druskos. Viską sumaišykite.
Kategorijos