Publikavimo data: 2025-08-16
Sveikos salotos su avokadu ir kalakutienos filė
Salotos su kalakutiena ir avokadais yra sveikos ir labai sočios. Kalakutiena lengvai virškinama, joje mažai riebalų ir cholesterolio. Mėsa gali būti įvairių raudonų atspalvių - kuo tamsesnė, tuo mažiau joje yra riebalų. Salotoms paruošti reikės krūtinėlės filė, kuri turėtų būti rausvos spalvos. Oda gali būti balta, šiek tiek gelsva. Nepriimtinas pilkumas, dėmės ir prakaitas.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Papriką ir obuolį supjaustykite griežinėliais. Avokadą supjaustykite plonais griežinėliais. Perpjaukite citriną ir supilkite sultis ant obuolio ir avokado griežinėlių. Papuošimui supjaustykite keletą citrinos griežinėlių. Kalakutienos filė supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Iškepkite kalakutą. Pasūdykite ir papipirinkite filė griežinėlius ir sudėkite juos ant įkaitintos keptuvės, pateptos aliejumi. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos, po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Dubenėlyje sumaišykite medų, garstyčias ir alyvuogių aliejų. Įberkite druskos ir pipirų. Suplakite šakute arba plaktuvu.
Žingsnis 4
Sudėkite salotas. Į salotinę sudėkite lapines salotas ir ant viršaus uždėkite kalakutienos. Sudėkite avokadą, obuolį ir pipirus. Supilkite padažą ir sumaišykite susmulkintus ingredientus, neliesdami žalumynų pagrindo.
Kategorijos