Švelni dolma su kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Švelni dolma su kopūstais

Malta mėsa su žolelėmis ir prieskoniais, suvyniota į kopūstų lapus - garsusis slaviškas įdarytas kopūstas. Tačiau dolma būna ir kopūstuose, todėl jos skonis yra nepakartojamas, o tekstūra - švelni ir minkšta. Ryžių, mėsos ir kopūstų derinys yra kulinarijos klasika. Ir nors tokį patiekalą paruošti užtrunka ilgiau nei kitus, jis visada laukiamas ir darbo dienomis, ir švenčių dienomis.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelni dolma su kopūstais Žingsnis 1
Į didelį puodą supilkite vandenį, pasūdykite ir, kai užvirs, įmeskite kopūsto šakutę. Užvirkite, atskirkite lapus, kurie virti garuose, kol pusiau išvirs. Išimkite juos, atvėsinkite, nupjaukite kietas gyslas.

Žingsnis 2

Švelni dolma su kopūstais Žingsnis 2
Jautieną ir taukus sumalkite mėsmale. Paruoškite pomidorų padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą, sudėkite pomidorų pastą ir kepkite dar kelias minutes.

Žingsnis 3

Švelni dolma su kopūstais Žingsnis 3
Sumaišykite maltą mėsą, ryžius ir pomidorų padažą. Pagal skonį įberkite smulkiai supjaustytų žolelių, druskos, pipirų ir prieskonių. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Švelni dolma su kopūstais Žingsnis 4
Ant kiekvieno kopūsto lapo dėkite maltos mėsos ir švelniai susukite į įdaryto kopūsto formą. Įdėkite į ketaus keptuvę, užpilkite vandeniu. Uždenkite dangčiu ir virkite 50 minučių, kol suminkštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos