Publikavimo data: 2024-05-25
Švelni dolma su kopūstais
Malta mėsa su žolelėmis ir prieskoniais, suvyniota į kopūstų lapus - garsusis slaviškas įdarytas kopūstas. Tačiau dolma būna ir kopūstuose, todėl jos skonis yra nepakartojamas, o tekstūra - švelni ir minkšta. Ryžių, mėsos ir kopūstų derinys yra kulinarijos klasika. Ir nors tokį patiekalą paruošti užtrunka ilgiau nei kitus, jis visada laukiamas ir darbo dienomis, ir švenčių dienomis.
Žingsnis 1
Į didelį puodą supilkite vandenį, pasūdykite ir, kai užvirs, įmeskite kopūsto šakutę. Užvirkite, atskirkite lapus, kurie virti garuose, kol pusiau išvirs. Išimkite juos, atvėsinkite, nupjaukite kietas gyslas.
Žingsnis 2
Jautieną ir taukus sumalkite mėsmale. Paruoškite pomidorų padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą, sudėkite pomidorų pastą ir kepkite dar kelias minutes.
Žingsnis 3
Sumaišykite maltą mėsą, ryžius ir pomidorų padažą. Pagal skonį įberkite smulkiai supjaustytų žolelių, druskos, pipirų ir prieskonių. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Ant kiekvieno kopūsto lapo dėkite maltos mėsos ir švelniai susukite į įdaryto kopūsto formą. Įdėkite į ketaus keptuvę, užpilkite vandeniu. Uždenkite dangčiu ir virkite 50 minučių, kol suminkštės.
Kategorijos