Publikavimo data: 2024-06-15
Švelni jautiena su daržovėmis
Kulinarija turi ilgą tobulų maisto derinių istoriją. Jautiena su daržovėmis yra kaip tik tokie suderinami ir nebrangūs ingredientai. Jie ne tik papildo vienas kitą, bet ir atskleidžia vienas kito skonį. Sezoninių daržovių aromatas ir skonis kartu su jautiena pavers šį receptą jūsų firminiu patiekalu, puošiančiu pietų stalą.
Žingsnis 1
Paruoštą mėsą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Įkaitinkite saulėgrąžų aliejų gilioje keptuvėje ant didelės ugnies ir kepkite mėsą, kol ji bus pusiau iškepusi. Aštriu peiliu pradurkite mėsos gabalėlius, kad nekraujuotų.
Žingsnis 2
Paruoštą svogūną supjaustykite pusžiedžiais, suberkite į mėsą ir 5 minutes kepkite ant vidutinės ugnies. Įpilkite stiklinę vandens, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol mėsa suminkštės. Tai užtruks 50 minučių.
Žingsnis 3
Baklažaną ir bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Morkas ir papriką supjaustykite mažais kubeliais. Pomidorus sutarkuokite smulkia tarka, atskirkite juos nuo odelės.
Žingsnis 4
Virtą mėsą perkelkite į puodą, sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, išmaišykite ir troškinkite po dangčiu, kol bulvės bus pusiau išvirtos. Tada sudėkite visas supjaustytas daržoves, išmaišykite ir vėl troškinkite ant mažos ugnies. Likus 5 minutėms iki bulvių virimo pabaigos, sudėkite pjaustytus pomidorus ir druską. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir palikite 20 minučių pastovėti po dangčiu.
Kategorijos