Publikavimo data: 2024-06-08
Švelni kiauliena su abrikosais
Kiauliena su abrikosais - skanus tarptautinės virtuvės patiekalas. Mėsa puikiai dera su abrikosais ir džiovintomis slyvomis. Jos suteikia jai pikantiškesnio skonio. Dėl majonezo ji yra labai minkšta ir sultinga. Šis patiekalas tinka šventei ar šeimos vakarienei. Orkaitėje kepta mėsa yra sveikesnė nei kepta.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Tada padarykite pjūvius. Pjūviai turi būti maždaug 2 cm pločio.
Žingsnis 2
Abrikosus ir džiovintas slyvas užpilkite brendžiu ir vandeniu, suberkite smulkintą imbierą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos visas skystis. Retkarčiais pamaišykite.
Žingsnis 3
Visą mėsą gerai aptepkite 1 valgomuoju šaukštu majonezo. Tada patepkite įpjovimus riebalais. Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus majonezo, sausas garstyčias, druską, pipirus ir muskatą.
Žingsnis 4
Tarp mėsos griežinėlių dėkite po 1-2 abrikosus, džiovintas slyvas ir gabalėlį sūrio. Tada viską gerai ištepkite majonezo ir garstyčių padažu.
Žingsnis 5
Uždenkite folija ir palikite porą valandų marinuotis šaldytuve. Tada mėsą išimkite ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite mėsą 150 minučių. Nuimkite foliją ir leiskite mėsai paruduoti.
Kategorijos