Publikavimo data: 2025-08-17
Švelni kiauliena su ananasais
Švelni kiauliena su ananasais - tai sultingos kiaulienos, keptos su ananasais ir bulvėmis, receptas. Dėl ananasuose esančių medžiagų kiauliena tampa labai minkšta ir švelni, tačiau nepraranda sultingumo. Šį patiekalą galima ruošti šventiniam stalui, taip pat sumuštiniams gaminti.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite plonais kepsneliais ir sutrinkite plaktuvu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kepimo indą ištepkite aliejumi. Į formą sudėkite mėsą. Nulupkite svogūną ir supjaustykite plunksnelėmis, pabarstykite svogūną ant mėsos. Svogūnų sluoksnį patepkite majonezu.
Žingsnis 2
Pomidorą perpjaukite per pusę ir uždėkite ant svogūno. Ananasų žiedus perpjaukite per pusę ir uždėkite ant pomidorų. Ananasus aptepkite majonezu.
Žingsnis 3
Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Virkite, kol išvirs iki pusės, ir sudėkite ant ananasų. Stambiai sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo patiekalą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Kategorijos