Publikavimo data: 2025-08-17
Švelni kiauliena su bulvėmis ir sūriu
Kiauliena su bulvėmis ir traškia sūrio plutele - labai paprastas ir nepaprastai skanus patiekalas. Šis patiekalas paruošiamas greitai ir nereikalauja rimto pasiruošimo, tinka įprastiems šeimos pietums, šventiniam stalui ar tiesiog pasisėdėjimui su draugais.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite mėsos marinatą, tam tikslui nuluptą česnaką pertrinkite per presą ir sumaišykite su majonezu, augaliniu aliejumi, grūdinėmis garstyčiomis ir prieskoniais.
Žingsnis 2
Paruoštą kiaulieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į paruoštą marinatą, gerai išmaišykite, kad visi kiaulienos gabalėliai patektų į marinatą. Palikite mėsą 60-120 minučių šaltoje vietoje, kad marinuotųsi.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite apvaliais griežinėliais (apie 0,5 cm), tada sudėkite į augaliniu aliejumi pateptą kepimo formą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Ant paruoštų bulvių tolygiai paskleiskite marinuotą kiaulieną su visu marinatu.
Žingsnis 4
Sutarkuokite kietąjį sūrį stambia tarka, tada apibarstykite paruoštą patiekalą susmulkintu sūriu.
Žingsnis 5
Uždenkite formą folija, užlenkdami kraštus.Kepkite patiekalą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 80-90 minučių. Paprastai bulvės ir mėsa būna paruoštos per šį laiką.
Kategorijos