Švelni kiauliena su grietinėlės ir grybų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Švelni kiauliena su grietinėlės ir grybų padažu

Nesvarbu, ar švenčiate šventę, ar tiesiog vakarieniaujate su šeima, švelni kiauliena su kreminiu grybų padažu - tai visuomet laimėjimas, prašmatni nuostabaus, sotaus ir aromatingo patiekalo versija. Sultingi, minkšti kiaulienos nugarinės gabalėliai, pamirkyti švelniame grietinėlės padaže su keptais grybais, suteiks jums nepamirštamą gastronominę patirtį.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Švelni kiauliena su grietinėlės ir grybų padažu Žingsnis 1
Nuo kiaulienos nugarinės nupjaukite riebalų perteklių ir foliją. Supjaustykite mėsą 1,5 cm storio griežinėliais ir kepkite juos įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies po 2-3 min. iš kiekvienos pusės. Tada suvyniokite juos į foliją ir palikite kambario temperatūroje, kol ruošite likusią dalį.

Žingsnis 2

Švelni kiauliena su grietinėlės ir grybų padažu Žingsnis 2
Pievagrybius supjaustykite pusžiedžiais, o svogūną - plonais pusžiedžiais. Kepkite svogūną, kol taps skaidrus, tada sudėkite supjaustytus grybus ir kepkite dar 5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Suberkite miltus, minutę pakepinkite, tada įpilkite grietinėlės, sojų padažo ir druskos pagal skonį.

Žingsnis 3

Švelni kiauliena su grietinėlės ir grybų padažu Žingsnis 3
Užvirus grybų padažą troškinkite 2-3 minutes, kol jis pradės tirštėti. Į jį sudėkite apkeptus kiaulienos gabalėlius, gerai išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite kiaulienos nugarinę dar 2-3 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kiaulienos patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, kotletai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, vakarienė su kiauliena, kotletai su kiaušiniais

Kategorijos