Publikavimo data: 2025-08-16
Švelni kiauliena su grietinėlės ir grybų padažu
Nesvarbu, ar švenčiate šventę, ar tiesiog vakarieniaujate su šeima, švelni kiauliena su kreminiu grybų padažu - tai visuomet laimėjimas, prašmatni nuostabaus, sotaus ir aromatingo patiekalo versija. Sultingi, minkšti kiaulienos nugarinės gabalėliai, pamirkyti švelniame grietinėlės padaže su keptais grybais, suteiks jums nepamirštamą gastronominę patirtį.
Žingsnis 1
Nuo kiaulienos nugarinės nupjaukite riebalų perteklių ir foliją. Supjaustykite mėsą 1,5 cm storio griežinėliais ir kepkite juos įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies po 2-3 min. iš kiekvienos pusės. Tada suvyniokite juos į foliją ir palikite kambario temperatūroje, kol ruošite likusią dalį.
Žingsnis 2
Pievagrybius supjaustykite pusžiedžiais, o svogūną - plonais pusžiedžiais. Kepkite svogūną, kol taps skaidrus, tada sudėkite supjaustytus grybus ir kepkite dar 5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Suberkite miltus, minutę pakepinkite, tada įpilkite grietinėlės, sojų padažo ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 3
Užvirus grybų padažą troškinkite 2-3 minutes, kol jis pradės tirštėti. Į jį sudėkite apkeptus kiaulienos gabalėlius, gerai išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite kiaulienos nugarinę dar 2-3 minutes.
Kategorijos